In gebruik nemen van de de British Berkefeld waterfilter

De British Berkefeld wordt geleverd in een kartonnen doos van 35x23x23 cm. Dat is dus een vrij kleine doos. In doos zit hij dus in de opgeborgen stand, dus met de twee roestvaste delen in elkaar geschoven. De waterfilter(s) zitten apart verpakt maar zijn opgeborgen in het filterhuis.

Standaard is het filterhuis voorzien van vier gaten. Hierin kunnen maximaal vier keramische filters in geplaatst worden. De fabrikant noemt deze zelf "candles". Hoeveel candles je installeert is afhankelijk van de hoeveelheid water die je per dag wil filteren. Hiernaast is een configuratie met één candle (en drie zwarte kunststof afdichtingsdopjes). De andere gaten moeten in dat geval afgedicht worden. Standaard krijg je maar één afdichtingsdopje meegeleverd. Maar de verkoper zal welwillend zijn je twee extra afdichtingsdopjes per post te zenden.

Het is verstandig om te starten met het schone water reservoir. Je moet namelijk zelf de waterkraan aanbrengen. Dat is een relatief simpel werkje wat wel wat kracht vereist. Je moet namelijk behoorlijk wat torsiekracht (draaikracht) uitoefenen om te zorgen dat de afdichtring goed afsluit. Je bent geneigd om dit niet strak genoeg aan te draaien, en dat leidt tot een lekkende kraan. Dat dus een slagje extra aandraaien.

De eerste keer dat je de filter(s) gebruikt moet je de bovenste vuilwaterreservoir vullen en geheel laten filteren. Het gefilterde water in het onderste reservoir moet je weggooien. De fabrikant adviseert het een nachtje te laten rusten. Daarna moet je het bovenste waterreservoir nogmaals vullen, alleen nu geeft de fabrikant aan dat je het maar 2 minuten (of zolang het water niet kraakhelder is) hoeft door te laten druppelen terwijl de kraan openstaat (en dit water moet weggooien).

Na dit filtersysteem een tijdje te hebben gebruikt zal je merken dat het water slechter zal "doorlopen". Dit komt omdat het filter langzaam verstopt raakt. Dat is ook precies de taak van het filter. Je kan het filter schoonmaken door het filter er uit te halen en onder stromend water (of in een bakje met water) de filter te "schuren" met een schuursponsje. Dat kan je tientallen keren doen. Dat is op zich dus een voordeel dat je het filter kan schoonmaken en hergebruiken. Het nadeel is dat dit dus aandacht en tijd kost. Gebruik voor het schoonmaken absoluut schoon gefilterd water.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >british berkefeld waterfilter