Kan je verstopte filters van der British Berkefeld schoonmaken?

De British Berkefeld filters zullen, als zij water met veel vervuiling wordt aangeboden, op een gegeven moment minder water per uur filteren. Logisch want de poriën van de filters raken verstopt. Je kan dan het filter schoonmaken. Dit doen je door de filter te verwijderen en onder stromend water met een tandenborstel of een schuursponsje de filter schoon te borstelen. Simpeler kan niet. Dit schoonmaken haalt een heel klein laagje van het keramisch element af, maar dit is zo weinig dat je dit heel veel keren kan doen. De levensduur van de filter zal eerder bereikt zijn dan dat de filter te dun is geworden door het schuren.

Tijdens het schoonmaken van het filter is het niet ondenkbaar dat ziekteverwekkers van die zich op de filter bevonden terecht zijn gekomen op de schoonwateruitmonding aan de onderzijde van de filter. Daarom kan het geen kwaad de onderzijde van het filter te steriliseren door deze enige tijd (de onderkant is voldoende) in kokend heet water te leggen. Was ook de handen goed en ontsmet deze ook met bijv. zelfdrogende handgel, immers je handen zijn vrijwel zeker biologisch besmet en tijdens het terugmonteren van de filter zal je ook het onderste deel van de waterfilter moeten vastpakken, waar het schone water uit komt.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >british berkefeld waterfilter >schoonmaken british berkefeld waterfilter

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen