Hoeveel liter water per uur filtert een British Berkefeld waterfiltersysteem?

Eén filterelement in een British Berkefeld waterfiltersysteem filtert water met een snelheid van ongeveer 1,5 liter water per uur. Dus in een dag is dit een respectabele hoeveelheid van 36 liter water.

In de meeste gevallen zal dat meer dan voldoende zijn voor de watervoorziening van een gezin in noodsituatie. Wanneer meer water per uur gewenst is, kan in het waterfiltersysteem twee, drie of zelfs vier waterfilters tegelijk ingezet worden. De capaciteit neemt dan toe tot 3, 4,5 of zelfs 6 liter water per uur of omgerekend per dag is dit 72, 108 of 144 liter water per dag. Al deze waarden zijn de waarden van een nieuw een schoon waterfilterelement.

Na enige tijd zal het filter in capaciteit teruglopen omdat hij langzaam verstopt raakt. Dan is het tijd om hem schoon te maken. Realiseer dat het schoonwaterreservoir een inhoud heeft van 9 liter waardoor bij gebruik van bijvoorbeeld vier filters in 1,5 uur al "vol" is. Daarnaast is het voor de filter(s) beter om constant nat te blijven en niet steeds nat-droog-nat etc te worden. Hoewel de British Berkefeld RVS waterfilter geleverd wordt met minimaal twee waterfilters, je niet verplicht bent ze beiden in te zetten. Eén installeren en één als reserve is dus ook mogelijk, zoals in bovenstaande foto is te zien.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >british berkefeld waterfilter

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen