Rancilio silvia espresso machine review / beoordeling

Je bent een liefhebber van koffie en bent op zoek naar een espressomachine die heerlijke espresso's, cappuccino's en dergelijke zet. Je bent op het spoor gekomen van de Rancilio Silvia en bent je nu aan het oriënteren en vraagt je af of deze machine bij je past. Wat zijn de voor- en nadelen? Je houdt van een beetje experimenteren, zelf invloed hebben op het koffiezetproces. Je wilt ervaren wat het effect op de smaak is door met de elementen van het koffiezetten te spelen. Meer of minder koffie, fijner of grover malen, harder aanstampen of juist niet, kijken wat de invloed is van de watertemperatuur op de smaak, of de doorlooptijd. Je wilt dus alles zelf in de hand hebben. Je wilt espresso maken zoals dat vroeger ging. Dus met een halfautomaat. Dan ben je hier aan het juiste adres. Welkom in de wereld van liefhebbers van koffie, die geen genoegen nemen met een volautomatische espressomachine die standaard kopjes koffie zet.
- Woord vooraf.
- Wanneer moet je deze espressomachine niet kopen?
- Wanneer moet je de Rancilio Silvia juist wel kopen?
- Hoe categoriseren we deze espressomachine?
- Belangrijke tips tijdens gebruik
- Knoppen, lampjes en stoomkraan
- De Rancilio Silvia voor het eerst in gebruik nemen
- Eindoordeel Rancilio Silvia
- De boiler temperatuurregeling
- Wat is temperature surfing?
- Hoe meet je de temperatuur die door je koffie stroomt?
- Cappuccino zetten, methode 1
- Cappuccino zetten, methode 2
- Melk op schuimen
- Espresso zetten
- Pre-infusion: wat is het, waarom doen?
- Water reservoir en het wateropvangbakje
- De tamper (aanstamper)
- Stoompijpje en stoomregelaar
- Koffie malen
- Portafilter vullen
- Schoonmaken na het koffiezetten
- Onderhoud
- Ontkalken
- Back-flushen
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie